2 reisdagen. Outback naar top end 6


G’day all,

blog is geschreven vanaf mijn telefoon  excuses voor spelfoutjes 🙂  lees er maar mooi over heen :p

10 september wat hadden wij heerlijk geslapen. Gerard vindt het bed net wat te hard, ik vind het geniaal. Overdag was het 27 graden. S’nachts was het 8 graden en hadden alle raampjes open gehouden. Koudd brr maar goed lekker tegen elkaar kruipen. ?.
We hadden verse broodjes bij het winkeltje gehaald en heerlijk ontbeten. Je gaat eerst nog met 3 lagen buiten zitten maar het zonnetje is hier zo lekker warm dat je de koude nacht snel vergeten bent. Vandaag gaan we knallen. We gaan op naar het Noorden. Red center verlaten en naar het top end. We rijden langs de Tanami Desert. Maar eerst gaan we nog even langs Alice Springs even boodschapjes doen. Het is zondag en de liquor store is dicht. Ik heb gelukkig nog mijn malibu maar Gerard heeft nog 3 biertjes in de koelkast. De aboriginals hier vallen echt op. Het zijn echt bijzondere mensen en een groot deel loopt op blote voeten. Ze komen een beetje viezig over. Maar wrs vinden zij ons ook stinken met deo en parfum.
In Alice ook weer even getankt. 1,37 dollar per liter. Nogal een verschil the outback waar we 55 cnt meer betaalden. Dat heb je met afgelegen plekken dus niet zeuren.

Toen de Stuart High way weer op, dit is de snelweg naar Darwin. Op het bordje staat nog 1600 km. dat is zeker te doen.

We zijn even gestopt bij de Tropic of Capricorn. Oftewel de Steenbokskeerkring. Oftewel een breedtegraad. Grappig dat ze hier aandacht aanbesteden. Er stond een beeld :

Sorry kan op mijn tel plaatje niet draaien. Maar even je beeldscherm draaien 🙂

Er was ook een toilet en een picknicktafeltje dus we hebben hier even lekker geluncht. We hadden nav een opmerking van dhr Stolk een klein potje Vegemite gekocht. Blijkbaar enorm populair onder de Aussies. Wij vonden het GOOOOOR. Zo bitter, het ruikt naar trekzalf en zo ziet het er ook uit. Gerard had het vol overtuiging zitten smeren op mn broodje. En in eerste intantie dacht ik. Dit gaat nog. Zonde om voedsel weg te gooien en toen die 2de hap waar een goeie laag zat. Ging bijna over mn nek. Bij Gerard was het ook geen succes. Dus lees jij dit, en denk je, ik word heel enthousiast van dit verhaal en ik wil graag Vegemite proberen, reageer dan hieronder en wie weet win jij dan dit leuke souvenirtje. Haha

 

En zo gingen we met een goed gevuld buik(je) weer de weg op. Je mag hier 130 km/h . Het schijnt dat hiervoor geen limiet was. Snelweg ziet er echt heel goed uit en rijdt goed. Inmiddels is het landschap al aardig aan het veranderen. We zien heel veel termietheuvels maar veel zijn er ook aangekleed. Wat je bezielt om aan zo’n goor ding te gaan zitten, weet ik niet maar het ziet er leuk uit. Shirts aan, beha’s, mutsjes met haar er onder. We zien niet meer zoveel dode kangaroes liggen maar redelijk veel koeien. De beesten (ook de kangaroes) gaan snachts op het asfalt liggen voor de warmte en zo’n road train van 53,5 meter lang ziet ze te laat en stopt er niet voor (zal wrs ook niet op tijd zijn)maar het oogt wel cru.

We belanden nog even bij Barrow Creek. Daar is een bar en camping en iedereen laat daar wat persoonlijks achter. Hij wilde direct weten waar we vandaan kwamen en kwam hij met een ouderwets briefje van 25 gld. Ajax, Ado dh, rotterdam dingen. Nldse vlag, oranje shirt van het wk etc. 2 weken geleden had hij nog het Delfts Solarteam op bezoek voor de 2x. Ze waren aan het oefenen want de Solar race begint over 2 weken. Blijkbaar was er ook een cameraploeg bij, net als de vorige keer, en toen was hij op de nldse tv geweest. Nog een heel verhaal over dat Bea niet meer onze Koning is maar WA. Wat een fantastische kerel. De mensen hier zijn zo sociaal. Misschien juist omdat ze in the middle of nowhere zitten.
We reden nog 90 km door naar Wycliffe Well. Een hele bijzondere camping want daar zit ook het UFO centre van Australie (hebben dat zelf uitgeroepen) en de camping heeft dat maar als thema. Alles is beschilderd in Aliens, prullenbak had een afbeelding van Darth Vader en er stond ergens een Elvis Presley pop. Vandaar dat Wim (oom van G) dit de Elvis Presley camping noemt.

De herentoiletten heetten: Maliens en de damestoiletten: Femaliens. Motto van de camping : keep an eye on the sky.
Er was zelfs een look out tower waar we nu niet op konden. Ik kan mij zelfs herinneren dat er iets op netflix hierover staat. Maar goed, prima camping, 20 dollar unpowered. Heerlijk in de schaduw en wederom redelijk wat vogeltjes. Watertank bijgevuld, slapen and good to gooo. Oja Gerard wilde nog extra drank. Vroeg bij het inchecken, het is zondag, kan ik toch nog alcohol, fles rode wijn oid kopen. Ja maar dan moet je wel via een andere deur naar buiten, want dan ben je klant van de camping en dan mag het ?

 

11 september

We hebben geen ufo gezien. Hebben ook niet het idee dat ze in de camper zijn geweest :p en gekke dingen hebben gedaan. Lekker geslapen, nu met maar 2 raampjes open om te voorkomen dat we weer tegen elkaar moeten liggen ?.
Vandaag gaan we proberen om weer veel kilometers af te leggen. De route verder naar het Noorden toe is nog steeds vet en het is leuk om te rijden. Iedereen groet elkaar als je elkaar tegemoet rijdt, zelfs op de highway. En zie je een kempie (campie-camper) van zelfde merk en verhuurder dan zwaai je zelfs. Wederzijds zie je de enthousiasme. Jaaaaaaaaa geniaal he dat we dit maar doen. Jaaaaa geniaal ?
Wij hebben dus onze camper kempie genoemd. Totaal niet origineel maar wel in ozzie stijl. De australiers doen veel dingen afkortem. Mozzie (mosquito) Ozzie (voor zichzelf) Tazzie (Tasmanie) leuk he.

Het is een leuke route naar het Noorden. Er is veel te zien.

Devils Marbles :
Formatie van wonderlijke natuurlijke geronde stenen. Ze verschillen in doorsnee van enkele decimeters tot 7 meter. Heel bijzonder om de knikkers van de duivel zo te zien.
Lokale noemen de stenen Karlu Karlu, eieren van de regenboogslang uit de droomtijd en daarom is dit dus ook een heilige plaats. Stenen zijn gevormd 1,7 miljard geleden. Gesmolten lava werd vlak onder het aardoppervlak samengeperst tot bollen. Deze zijn door Erosie aan de oppervlakte gekomen.

Verderop heb je een meer. Lake Mary Ann, hier kan je lekker zwemmen en boottochtjes maken. We hadden niet zoveel water verwacht. Alles lijkt ernstig uitgedroogd. The pebbles en een aantal memorial’s. genoeg te zien !

Onderweg kom je veel verkeersborden tegen. Pas op vliegtuig en dan zie je idd een kleine landingsbaan, wrs voor de the flying doctors.

Rond 16:00 kwamen in Daly waters aan. Het was 35 graden. Camper neergezet, gerend naar het zwembad en happy hour. Biertjes voor 4 dollar. Woehoe. Gezellige camping, leuke kroeg, entertainment, horen we ook op de camping. Het is nu 19:34 en het wil nog niet afkoelen. Dit is wel even wat anders dan de andere dagen. Dan had ik nu al een vestje aan.

Oja. Nog maar 600 km naar Darwin en daar gaan we pas vrijdagmiddag of zaterdag heen. Dus lekker veel tijd voor Katherine en Litchfield.

ik krijg de andere foto’s niet geupload  houden jullie tegoed 🙂  anders check fb voor de spannende pub 🙂

No worries

 

 

 

 

 


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

6 thoughts on “2 reisdagen. Outback naar top end