27 juli 2


27 juli

De ochtend begint prachtig. Wij worden bij het opstaan verrast met 2 neushoorns voor de deur. Uiteraard wel in de verte maar ze liggen heerlijk te slapen terwijl er een prachtig zonnetje tevoorschijnlijk kwam. Heel erg mooi. Na een heerlijk ontbijtje is het tijd om te gaan vertrekken naar een geheel nieuwe bestemming maar eerst gaan we een aantal keer stoppen.

Na een afrikaanse massage (rijden op een slecht wegdek of gewoon zand/grindweg) komen we aan op een plek waar ‘precies’ de evenaar loopt. Hierbij ga je samen met een meneer aan de linkerkant, rechterkant en op de evenaar kijken hoe een lucifer draait in een kommetje waar water uitvalt. Aan de noordkant draait hij met de klok mee, zuidkant tegen de klok in en op de evenaar zelf ging het water recht naar beneden waardoor de lucifer niet draait in het water. We hebben een prachtige certificaat gekregen van dit spektakel. Onze slimme mannen controleerde nog even de GPS coordinaten en wat bleek, we zaten toch niet helemaal op de evenaar. Die was 2 km verder. En toch zo bijzonder dat het prachtige fenomeen toch mee mochten maken op deze magische plek.

Vervolgens reden we door naar het dorp waar Bein vroeger gewoond heeft. Dorp heet Ol Kalau. Hij had niet verwacht nog het een en ander te herkennen maar plek van de postbank herkende hij en de treinrails die vroeger erg slecht waren, maar nu niet meer in gebruik zijn. Later toen we nog wat verder reden, herkende hij aan een de specifieke vorm van een boom op een heuvel waar hij vroeger had gewoond. Dit was heel erg fijn voor Bein en daarmee 1 van de grote hoogtepunten van deze reis.

Onderweg komen we zoveel dorpjes en kleine stadjes tegen. Het blijft nog steeds een bijzonder iets want het ziet er zo armoedig, stoffig en druk uit. Misschien is dit een zeer Westerse interpretatie. Waarschijnlijk weten deze mensen niet anders en zijn ze ook gewoon gelukkig.

Een niet zo lange tijd hierna komen we aan bij Thompsom Falls, aka T falls. Waterval is 74 meter hoog en komt vanuit de Ewaso Ng’iro rivier, en water komt uiteindelijk van de Aberdare Gebergte. De waterval ligt maar 3,2 km vanaf het dorp Nyahururu en dat verbaast je echt, van een druk dropje naar een volle waterval. Waterval is nu goed vol na een goed regenseizoen. Afgelopen 2 jaar hebben ze voornamelijk last gehad van de droogte en voor iedereen fijn dat er een goed regen seizoen is geweest.

We gaan weer verder rijden. Het is een redelijke zware rit want met name op het laatste waren er heel veel potholes en het rijden is hier echt gekkewerk. Inhalen, kuilen in de wegen ontwijken en daardoor tegenliggend verkeer dwars zitten etc. Het gaat goed en wij vertrouwen de chauffeurs. Maar ik hoor her en der hier dat men blij is dat we niet zelf rijden.

Uiteindelijk komen we aan bij Lake Naivasha. Ook hier hebben we echt een super ruim hotelkamer. Er zitten vier kamers in 1 gebouw en het gebouw ziet er echt gaaf uit. Beetje Efteling gevoel. Het uitzicht is weer ontzettend interessant. Het voelt aan als een park. Er staan her en der wat bankjes, er ligt veel poep van de wilde dieren. Ergens staan zebra’s, aantal giraffen en gazelles. Alsof het de normaalste zaak van de wereld was. Zoals Lake Naivasha je al deed vermoeden, ligt het aan een meer. Door alle regen van afgelopen tijd, waren veel bomen onder water gelopen waardoor ze dood zijn gegaan. Voor mij voelde het aan alsof je ineens in een andere setting stond. Ik zag al meteen minimalistic photography voor me. Dus ik heb nog wat te doen de volgende dag. Er leven heel veel hippo’s in het meer. In de avond komen zij de wal op, om te grazen. Dan schijnt er geen zon en dat vinden ze prettig.
Maar omdat ze dus ook vrij voor de tent lopen, mag je s ’avonds niet alleen op pad en moest je security bellen om met je mee te gaan.

Na het diner ging ik iets eerder terug. Gerard had gevraagd of ik het balkondeur wilde open zetten voor hem. En ik hoor heeeel veel gegraas en bam er stonden 4 zebra’s 1 meter van mij vandaag en ik zag 4 nijlpaarden stukje verderop. Ik was helemaal onder de indruk. Ik had nog een video gemaakt hiervan met mijn telefoon. Ik zal kijken of het lukt om dit ook te uploaden. Kan je aan de hoogte van mijn stem horen hoe vet ik het wel niet vond. (en anders moet je hem even via de whatsapp vragen:P daar lukt het wel bij)


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 thoughts on “27 juli