29 juli Kenia


29 juli
 
Vandaag ben ik 22 jaar en 1 dag. Ik moet er toch wel een beetje aan wennen. Vannacht heeft een hippo de boel voor de deur onder gespetterd met poep. Fijn voor zijn territorium. We vertrekken vandaag naar de Masai Mara Game Reserve. We vertrekken lekker vroeg om op tijd aan te komen zodat we s’avonds nog een game drive kunnen doen. Het is wederom een prachtig route. Het blijft heuvelachtig en we rijden door dorpjes waar het er armoedig uitziet. Kinderen spelen met afval, naast een vuurtje waar afval wordt verbrand. Want ze kunnen er verder niks mee want er wordt geen afval opgehaald of gerecycled. We zien ook veel landbouw en prachtige landschappen. Ik kan er niet genoeg van krijgen.
Vandaag hebben we een nieuwe chauffeur gekregen namelijk Jimmy. Simon had helaas een begrafenis. Jimmy is wel een fijne aanwinst en hij legt veel uit, vraagt veel. Zo hebben we het over cultuurverschillen gehad en was zijn conclusie al redelijk snel dat hij behoefte had aan een stevige borrel. Eigenlijk was ik er ook wel aan toe, maar dat had te maken met de laatste 40 km waarbij we een intensieve massage kregen (zeer slecht wegdek). Aan het einde van deze fijne weg zien we al wat van de Masai. Volk wat hier leeft in familiekampen (manyatta’s). Over een paar dagen gaan we een Manyatta bezoeken. De masai dragen bijna allemaal een Shuka. Een typische rode doek.
 
We komen aan bij de gate waar wel veel opdringerige verkopers staan. Tikken tegen het raam, hun goederen door een open raam willen steken. Maar gelukkig kunnen we snel door een bijzonder mooi gebied. We gaan eerst naar het hotel. We hebben een upgrade gehad naar een luxe tent. Helaas ging dit niet op voor Hetty en Martin want er bestaan geen luxe familietenten waar zij samen met Cèline en Joël in kunnen. En zo hadden wij, Marja en Bein en Esther + Martijn heeeerlijke luxe lodge.
 
Na een lunch en een heerlijke chilltijd was het tijd voor onze eerste gamedrive!!!! Het is een prachtige savanne. Je kan kilometers ver kijken. Het is en blijft onbeschrijfelijk mooi. Ik kan uren kijken naar de uitgestrekte vlaktes. Het is 1510km2 groot en is het beroemdste en misschien wel best wildreservaat. Dit is ook te merken aan alle ^masai^ toerisme. Wij zagen een kill in een boom hangen. Dit doen luipaarden. Blijkbaar lag de luipaard zelf in het gras. Een wit busje stond ervoor. Gerard heeft er nog een foto van gemaakt. Gerard heeft iets met verstopte luipaarden op de foto te zetten. Hij zag in 2016 een luipaard de bosjes in springen en maakte de perfecte foto. Dit was in Chobe, Botswana. En nu gewoon weer. Trots ?. Maar we stonden daar met misschien wel 50!!! auto’s te zoeken op een klein plekje. Dat was dus de Masai toerisma. Gelukkig hebben we deze druktes niet later meer echt zo ervaren. Het was shocking. Uiteraard zagen we nog zoveel andere vette beesten. Hyena’s kwamen even bij de kill kijken. Zij weten gewoon dat er ooit iets uit de boom gaat vallen maar dat was dus nog niet het geval. Kill was vers. Tijdens een prachtige zonsondergang, reden we mega hard naar het hotel. Want we waren aan de late kant. En als je gesnapt wordt dan kan je een hoge boete krijgen. Heerlijk gegeten. Genoten van de regen die op de tent tikte en heeeerlijk gaan slapen.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.