Almost in Darwin…. 2


Hi!!

Wat een nacht hebben we gehad. Warm warm warm. Ik lag met mijn hoofd bij het raam, te hopen op een zuchtje wind. Maar verder, wil ik hier absoluut terug komen. Maar dan met een ventilator ? op batterij aangezien je hier alleen unpowered kan staan.

We zijn inmiddels in de buurt van Darwin. Net eronder. En we konden het al flink merken. Ipv 1 baansweg is het een 3/4 baans weg geworden. Het voelt druk aan (is niet zo) , het voelt, tsjah. Niet te omschrijven. Het is weer even wennen. Daar we bijna nooit mensen tegen kwamen en enthousiast zwaaiden zijn dit gewone aussies die moeten werken enzo. En dan kom je vanuit zo’n mooie NP als Litchfield. Waar bijna niemand was… 1 groot paradijs.

Maar goed, we reden eerst via een dam, de Mantondam, heel groot water gebied met een recreatiegebied erom heen en het dient als back up plan voor Darwin. Hier even rondgelopen. Genoten van de flora en fauna. Fotookes gemaakt. Drankje en tussendoortje gedaan.

Toen zijn we doorgereden naar de camping. Inmiddels weer lekker warm en besloten eerst lekker te lunchen en te zwemmen als een soort siesta. Het voelt hier minder warm aan. Waarschijnlijk is de luchtvochtigheid beter want het blijft 37 graden. Ze hebben hier een groot zwembad en we waren net 2 kindjes. Wie het langste onder water kan blijven. Tussen elkaars benen doorzwemmen en dan heen en weer. En mocht je denken. Arme kinders, is slecht in het zonnetje. Ja maar die factor 50 die we smeren , werkt als een tierelier. Je kan het nog niet echt zien bij mij dat we hier bijna 2 weken zitten :(.

Tegen 15:00 zijn we een rondje gaan rijden in de buurt en kwamen uit bij de Charles Darwin NP. Wederom weer een recreatiegebied, met een aantal dingen over de WW2 en mooi uitzicht over de stad.

Darwin was eerst weg gebombardeerd in 1942 door de Japanners.
1974 kwam er ook nog eens een orkaan voorbij die 95% had vernietigd , oftewel het is een moderne stad met een moderne skyline.
Morgen gaan we proberen om een militair museum te bezoeken in Darwin. Dan zal ik je weer met wat (nieuwe) kennis verblijden

Even nog wat foto’s van afgelopen dagen:

Katherine Gorge

Katherine Gorge

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Katherine Gorge

Katherine Gorge

Katherine Gorge

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wangi falls. Excuses dat hij gedraaid komt…

Betaalsysteem camping in Litchfield

Romantisch dineren

Varkentjes bij Wangi Falls , horen hier dus niet.

Litchfield. Florence falls camping, was een fijne plek.

Florence Falls, excuses dat hij gedraaid is….

Panorama Florence Falls

 

 

 

 

 

 

Manton Dam, veel flore en fauna

Charles Darwin NP uitzicht op Darin

Charles Darwin NP uitzicht op Darin

Charles Darwin NP

Charles Darwin NP uitzicht op Darin

Mantondam


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 thoughts on “Almost in Darwin….