Botswana 13 mei


Vanochtend hebben we een heerlijk ontbijtje bij het hotel genomen. Met een goed gevulde maag gingen we op pad. Voor Gerard was het vandaag echt vrijdag de dertiende.

Eerst even een detour. Er zijn ook lezers die mij niet (goed) kennen maar ik ben van ons twee de onrustigste. Geen geduld. Ik rij snel te hard en ik heb nooit echt rust. Gerard daarentegen is rustiger en houdt zich in het algemeen ook aan de snelheid.

Terwijl Gerard reed door het prachtige Botswana van Pelikwr naar Nata kwamen wij steeds bordjes tegen. 120-100-80-60 km/h. Wij moesten van 120 km/h naar 60 km/h. Gerard had al flink minder snelheid en liet de auto een beetje uitrollen. Ineens zegt Gerard. Volgens mij worden wij aangehouden. Er kwam een politie auto ons tegemoet en die seinde. En nu draait hij zich achter ons en komt hij achter ons aan. Stilte. En inderdaad. Auto kwam achter ons rijden en seinde dat we moesten stoppen.

Retespannend! Auto stond stil maar de politieagent stapte nog niet uit. Nog even twijfel je of je zelf naar hem toe moet gaan maar de deur ging open en hij kwam naar ons toe.

Een dikke strenge politieagent met een dikke snor en een grote bril.  Ok. Ik overdrijf ;). Een politieagent kwam aan het raampje staan. En zei. You’re speedig sir. 76 km/h. You have to pay 450 pula. (35 euro). En toen hadden wij een probleem. Wij waren nog geen ATM tegengekomen en hadden geen pula’s. Alleen wat we hadden gewisseld bij de douane en daarvan was 50 pula over.

Uitgelegd en nog een keer uitgelegd. En ik zag het al helemaal voor me. Wij moeten zo mee naar het politiebureau om daar te pinnen. Toen wilde hij het rijbewijs van Gerard even zien. Keek er even streng naar en toen zei hij. Ok it’s okay. Don’t do it anymore. Whahaha wat een opluchting. Sindsdien rijden wij super netjes ! Maar wie had dat gedacht. Onze Gerard. The badasss.

Je komt hier trouwens ook om de 100 km een decease control teven. Je moet verplicht stoppen en dan krijg je een ondervraging van een agent waar je heen gaat en of je vlees mee hebt. Heel bijzonder.

Wij hebben in Francistown boodschapjes gedaan, gepind en getankt bij een groot shopping mall. Maar wat was dat een drukke stad. Aan de zijkant van de weg kon je gebruik maken van patable toilets. Dat waren houten blokjes met gordijnen en waarschijnlijk een gat en je ziet veel vrouwen lopen terwijl zij veel objecten vervoeren op hun hoofd.

Even later reden wij op de snelweg. En ineens kwam er een groot bord. Pas op. Overstekende olifanten. Te grappig! Wij zitten nu bij de savanme. Hier lopen eght heel erg veel olifanten. Helemaal van Chobe tot Nata. 200.000 duizend. Schijnt wel een echt een probleem te zijn.

Nu zitten we op een fantastische camping. Nata lodge. Alleen maar zandwegen en je kan alleen op de camping komen met je 4×4 en we hebben al meteen de low gearing moeten gebruiken. Goede faciliteiten. Douches zien er mooi uit maar muurtjes totaan je sleutelbeen. Kan je gezellig zwaaien.

Voor vandaag geen safari drive meer. Wij gaan morgen om half 4 s’middags vanuit deze camping. Was een betere tijd dan s’ochtends om dieren te spotten. Wij zitten nu heerlijk aan het zwembad met een aardig versnaperinkje. Het is meer dan 30 graden. Zwembad voelt aan als -10. Heerlijk. Doel van vandaag. Ereader, bruin worden en genieten van dit heerlijke vakantiegevoel.

Groetjes!! Ook van criminele Gerard ??