Botswana 14/15 mei:


Za 14 mei:
Wij hadden zelf hier een dagje extra bijgeboekt van te voren om ook extra rustdagen te hebben. Anders is het best een heel druk programma. Overdag hebben we heerlijk uitgeslapen, uitgebreid ontbeten, heerlijk van het zonnetje genoten en uiteindelijk zijn we met een gids naar de zoutpannen gegaan. Wij zijn naar de sua pan gegaan. En voor de antillianen onderons is dat niet. Heeej sua konta. Nee je spreekt het uit als sooeaa pan. We zagen een mooie wolf aan de zijkant. Nog veel wildebeasten gezien. Flamingo’s. Mooie vogels. We gingen tegen zonsondergang. En het was zo ontzettend mooi. Hoe het zonnetje onderging, de reflecties van de wolken op de zoutpannen. Erg mooi. En bij zonsondergang moesten we allemaal uitstappen en kregen we een drankje en konden wij in romantische setting genieten van de zonsondergang. Daarna hebben we heerlijk gegeten in een restaurant en toen we terug liepen naar onze auto zagen we bushbabies ! Schattig! En stiekem ook heel nieuwsgierig.
Zondag 15 mei:
Vandaag moesten we 300 km naar het Noorden rijden naar Kasane. Dit is het punt waar Namibie, Zambia, Zimbabwe en Botswana bij elkaar komt. Ook heb je hier de Zambezi rivier en de Chobe rivier.
Onderweg hadden we nu wel een echte boete te pakken. Zoals ik al eerder vertelde zijn om de zoveel kilometers controles op mond en klauwzeer producten etc. Soms zijn de hokjes leeg. Dan stop je. Zit er niemand dan rijd je door. Nu kwamen we aanrijden en blijkbaar waren er meerdere stopvlakken. Wij reden er 30 km/h (aan snelheid houden wij ons zeer strict). Maar we zagen niemand. Dus reden we door naar de volgende stop. En toen kwam er een politieagent uit het hokje. En zei. Je krijgt een boete van 1000 pula omdat je het eerste stopbordje heb genegeerd. Maar er stond niemand. Er kwam niemand. Wij zagen niemand. Geen reactie. Hebben wel gevraagd om een officiele ticket. Lekker laten gaan. Botswana is het veiligste land van Afrika. Heel erg streng zijn ze. Maar waarschijnlijk is dit wel nodig en hebben ze een zero tolerance beleid.

Toen reden we door naar Kasane. Zagen we olifanten langs de snelweg! Vet!! Boodschappen gedaan. Vlees gehaald. 2 sirloins van 400 gram voor 3 euro. Gaan we zo op de braai gooien.
En toen zijn we nog even chobe ingegaan. Hebben zwemmende olifanten gezien. Pumba’s. Nieuwe soorten bokken. Giraffe. Nijlpaarden. Grote vogels. Het ging maar door. We waten daar van 14:30 tot 17:15. Beeetje tricky maar we hadden een extra stukje gereden want mensen hadden een leeuw gezien. En wij helaas niet. Eigenlijk stond chobe nog niet op het lijstje. Maar we hebben een gedeelte gepakt wat we wrs toch nog niet gaan doen. En anders zien we ze nog een keer. Het is nu al zoveeeel mooier dan het kruger en we hebben al zoveel gezien in Chobe in 2 uur tijd. Oja. Onze camping. We staan aan het water. Met krokodillen. Nijlpaarden en olifanten. Uiteraard weer op eigen risico. Morgen gaan we naar zambiaaaa. Wij waren zo dicht bij Namibi vandaag dat ik smsjes kreeg van mijn provider. Welkom in Namibie ??

Fijne avond. Wij gaan braaien!