Botswana 28 mei


Dumelang !

Wij zitten nog steeds in het park bij de neushoorns. Wij hadden hier zelf een extra dag bijgeboekt omdat we gister een eind moesten rijden en geen zin hadden in haasten. Wij hadden heeerlijk geslapen in de lodge. Helaas moesten wij inpakken en naar de campsite. Eerst nog even naar Serowe boodschappen doen. En wat hadden ze. Impala chops. Zieligggg maar goed daar naast lag een koe, wildebeast, varken etc. Allemaal zielig maar wij wilden nog een keer speciaal vlees op de braai. Dus wij vroegen aan de slager. Wij wilen graag impala chops. Kunnen deze op de braai en kan je dat medium eten etc. Maar ondanks dat engels de tweede moedertaal is van de inwoners hier, is het een totaaal ander soort Engels. Je zin zo kort mogelijk maken lijkt hun motto wel. Wij horen ook andere mensen erover dus het ligt gelukkig niet aan ons ?. Maar goed. De slager ging meteen naar achter en kwam toen terug. Ja de impala komt er zo aan. Euhh maar wij willen maar 2 stukjes. Voor 2 personen … Hij zuchtte.  Hij ging weer naar achter en hij zou zo het vlees komen brengen. Wij wilden nog een beetje info uit hem trekken hoe we het beste konden eten maar inderdaad, gewoon medium op de braai. Je zag hem denken. Stomme toeristen.

Op naar de campsite. Mooie kampeerplek. Rond de 200 m2. Echt nodig! ;). Weer een braai op de plek.  plek voor je kampvuur en een kraantje. Geen elektra verder.  Verder hebben we lekker gerelaxed (is nodig aan het einde van je vakantie) en toen kwam er om 15:00 een bus met 10 mensen aan. Een georganiseerde kampeertour.  Bahhh direct naast ons. En het spijt mij , het zal best gezellig zijn om zo rond te reizen maar voor de buren is het verschrikkelijk. Wij zijn toen maar lekker gaan rondrijden en hebben het geluk gehad om weer 8 witte neushoorns te zien. Nog bij een andere spot een drinkende zebra. Zijn weer mooie foto’s geworden.

Toen we terug kwamen hebben we onze auto zo ver mogelijk van de buren gezet. Is toch handig zo’n grote kampeerplek.

Toen was het tijd voor de braai. Impala had onze chef Zjeeraar geweldig klaargemaakt. Hij was perfect medium en hij was zoooo mals. Volgens ons hebben we nog nooit zulk mals vlees gehad. En het was serieus erg lekker.

Vervolgens heb ik mijn camera neergezet om een kleine timelapse te maken van de melkweg en zaten wij heeeeerlijk aan het kampvuur. Toen ineens kwamen andere buren, rond 20:00. Je mag als de zon is ondergegaan niet meer rondrijden in de parken. Dit was bijzonder. Iets van 6 amerikanen. En ze hebben geluid gemaakt tot 23:30. En dit is echt bijzonder onbeschoft in Afrika. En vervolgens ging om 04:00 hun autoalarm af. Heeft een minuut lang geduurd. Vervolgens weer 15 min hard gepraat. Toen kwamen buffels boos aan! Haha. Ik hoop dat ze zich rot geschrokken zijn. En toen ging om 06:00 de wekker bij de grote groep en gingen met even veel lawaai tenten afbreken, ontbijten, kletsen en lachen. Wij hebben dus ruk geslapen. Gelukkig was dit de eerste keer maar echt fijn was het niet …

Vandaag een foto van mijn camera 🙂 1 van de 250 melkwegfoto’s. Helaas zijn 250 foto’s net te weinig voor een mooie timelalse. Ik had mijn wekker gezet om 02:00 om mijn camera dan binnen te halen , maar ik sliep daardoor erg onrustig en had de camera al rond 11:00 binnengehaald. Toch nog van ongeveer 2,5 uur fotomateriaal en zal een timelapse van max 10 sec worden haha. Foto hier onder is nog in ruwe data en moest nog een beetje aangepast worden. Maar als het al zo in je camera staat. Dan word je toch helemaal happy!!