From the Olga’s to the Kings Canyon :) 7


 

G’day mates !!

Wij verbleven 7 september na de sunset van Uluru, in het Ayers Rock resort. Unpowered, daar hadden ze geen plekken meer, dan maar een plekje met elektriciteit voor de prijs zonder elektriciteit. S’ochtends waren we vroeg vertrokken naar The Olga’s. We zagen The Olga’s al een tijdje in de verte liggen vanuit Uluru (ook wel the Ayers Rock genoemd).  The Olga’s zijn ondergronds met elkaar verbonden. The Olga’s, of Kata Tjuta bestaat uit 36 rotskoepels met diepe valleien en kloven. Ook dit gebied is heilig voor de aboriginals. Wij hebben daar diverse wandelingen gemaakt, oa de Olga Gorge. Een schilderachtige kloof loopt tussen 2 grote koepels door. Een voetpad leidt naar de rotswand met een bassin en een sijpelende stroom. Kata Tjuta staat voor ‘veel hoofden’ en ik kan mij dat helemaal voorstellen dat ze dat vroeger erin zagen. De grootste rots, Mount Olga, is 546 meter hoog, bijna 200 meter hoger dan Uluru. Ik vond ze echt indrukwekkend. Misschien wel indrukwekkender dan Uluru. Op een klein afstandje heb je ook een viewpoint. Kan je ze allemaal bekijken van een afstandje. Maar allemaal zie je ze niet. Daarvoor moet je er overheen vliegen. En we zien ook genoeg helikopters voorbijvliegen.

Om dat we al zo lekker op tijd waren, hadden we de hele middag nog. We besloten om al een flink eind te rijden richting Kings Canyon, wat zeker nog 4 uur rijden was vanaf de Olga’s. Natuur veranderde weer en we keken in de Lonely Planet. Een camping net voor Kings Canyon. Kamperen rond de 20 dollar. Blijkbaar waren ze van eigenaar veranderd want het was gewoon 50 dollar. En gratis kamperen en zonder stroom was geen optie. Maar ja, het was wel een hele mooie camping. Op alle campings tot nu toe hebben ze ook een bbq spot. Het idee is dat als je het gaat gebruiken, dat je het dan schoonmaakt. En je laat het vies achter. Wij troffen hem schoon aan. We hadden vandaag lam op de bbq. Geniaal lekker, vlees is sowieso onwijs goed tot nu toe. Gisteren hadden we beef op de bbq. Zo ontzettend mals. Maar goed :P. Tijdens het bbqen kwam onze buurman, een Aussie, bij ons staan. Hij was redelijk pissed over de prijs die ze hanteren. En we moesten de bbq extra goor voor ze achter laten.. 😛 Gekke mensen hier. We hebben toch de bbq schoongemaakt.

 

Volgende dag gingen we naar kings canyon in het Watarrka NP. De meer dan 100 m hoge zandstenen wanden van de Kings Canyon, zijn gevorm door een miljoenen jaren durende erosieproces. Ze bevatten fossielen van zeedieren en er zijn zelfs sporen van de golfslag van de oude zee. Via verschillende paden loop je langs de rand van de kloof, en dan krijg je geniaal uitzicht. Het bevat veel bronnen, weelderige vegetatie, meer dan 600 plantensoorten, 100 vogelsoorten en 60 soorten reptielen. Veel te zien dus. Wij zagen alleen een paar grote roofvogels. Wij hadden gekozen voor The Rim walk. Een loopje van 6 km waar je 3 tot 5 uur overdoet. Totaal 1000 tredes omhoog als eerste. Meteen bam, dat is je begin. Killing!!! Maar het is het allemaal waard. Er wordt aangeraden om minimaal 3 Liter per persoon mee te nemen. Wij hadden totaal 2,5 L mee, wat voor ons doen heel veel was om mee te nemen, maar het is allemaal opgegaan. Wij hebben nog een detour genomen naar Cotterill’s lookout, totaal 600 meter met een onwijs mooi uitzicht over de kloof. Onbeschrijfelijk hoe groot en mooi het is. Ik denk dat de foto’s het je niet kan vertellen hoe klein de mens hier is. Na de detour word je geleid naar the garden of Eden. Ineens tussen 2 kloven is er een subtropisch groen gedeelte. Palmbomen etc staan hier. Heel gek. Het was 27 graden en weinig schaduw, maar het was denk ik 1 van onze mooiste en leukste wandelingen tot nu toe.

We waren na 3 uurtjes alweer terug. Ondanks onze conditie 😛 hebben we er toch nog een lekker tempo in.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Omdat we zo vroeg zijn gaan wandelen, waren we al begin van de middag al klaar. We konden andere wandelingen doen, maar een deel was hetzelfde en het was erg heet (weinig tot geen schaduw). Morgen en overmorgen hebben we flinke reisdagen op de planning. Laten we al een gedeelte tegemoet komen. En dat hebben we gedaan. We hebben vanmiddag 3 uurtjes gereden en we zijn terecht gekomen in Erldunda, net aan de Stuart Highway. Unpowered 11 dollar per persoon en je kan heeerlijk douchen. Ze hebben een kangaroo farm. Zien we ze eindelijk een keer niet dood langs de weg liggen. We hebben ook hier gegeten….oooh boy oh boy oh boy. Was damn tasty. Gerard had een mixed grill met kangaroo uiteraard en ik een aso grote burger. Australie laat me vaak aan de usa denken. Grote maaltijden, merken komen overeen etc. Maar goed, het leven is tof hier. Vliegjes wat minder. Wij waren op een mooie lookout met best veel vliegen en die gore beesten gaan zo lekker op je gezicht, ogen, oren en mond zitten dus je wappert maar wat aan. En toen kwam een vrouw naar ons toe, uiteraard een Aussie, en die zei, ooh jullie kunnen de Australian Salute al heel erg goed. Ach niet mopperen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Momenteel zitten we heerlijk buiten. Onwijs donker, en de melkweg is zichtbaar…. Wat is het een geweldig land.

Dikke kus van mij en wrs ook van Gerard 🙂 xxx


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

7 thoughts on “From the Olga’s to the Kings Canyon :)