Kenia 2018 Dag 1 + 2 1


24-7-2018 

Jambo! 

Vandaag was het eindelijk zo ver! We gaan naar Kenia met zn tienen. Een idee waar al jaren over gesproken werd maar nu gewoon echt gaat gebeuren. Vluchtreis was echt heel comfortabel. Veel eten, lekker zitten, nog meer eten, even de oogjes dicht en we waren al geland op Nairobi Airport.  Het is winter hier en dat konden we merken toen we voor de douane stonden. Kachel stond goed aan. De douaniers zaten met mutsen en dikke winterjassen ons op te wachten. Deze hitte binnen was echt zoals we denken nu in Nederland is. Je zou er bijna flauw van vallen. 

Gelukkig was het buiten rond de 18 graden. Heerlijk. Wij kunnen iedereen aanraden om lekker te overzomeren in Afrika. Alles ging vlot, we werden al snel naar het hotel Ole Sereni gebracht. 

25-07-2018

Goedemorgen! 

Vandaag mochten we lekker een beetje uitslapen. We gingen gisteren wat laat naar bed en de kinderen moeten allemaal ook een beetje wennen aan de nieuwe gewoontes etc. Dus lekker relaxed beginnen. Ontbijten deden we op de serre. Tikkeltje koud maar de heaters stonden aan en we hadden echt al prachtig uitzicht op Nairobi National Park. Uiteindelijk zagen we hier heel erg ver in de verte onze eerste giraffes. Goede start. 

Rond 10:00 vertrokken we naar onze eerste echte safari ervaring. We reden via de buitenwijken van Nairobi naar Ol Pejeta. En dit was wel even een klein cultuurshockje. Grauwe gebouwen, kapotte gebouwen, mensen lopen over de grote wegen om iets te verkopen aan de auto’s. Je kan er van alles kopen: bananen, selfiesticks, schilderijen etc. Kudde geiten, het lijkt ook wel wasdag geweest. Overal hangt de was buiten (voor een beetje kleur?) Ondertussen wordt er afval verbrand op diverse plekjes, zijn er mega veel kraampjes, zijn er heeel veel busjes die ineens stoppen of invoegen. Wij waren maar wat blij dat wij niet zelf hoefden te rijden want dit zou gekkenwerk geweest zijn. Zoals ik al zei hoefden we niet zelf te rijden. Wij hebben voor ons tienen, de beschikking over 2 landcruisers. Hoog op de weg. En het dak kan omhoog wat fantastisch is bij safari. Wij hebben twee chauffeurs. Simon en Patrick, en zij gaan ons de komende tijd mee op pad nemen en helpen met wild spotten. 

Ondertussen verandert het landschap. We komen diverse plantages tegen. Koffieplantages, de grootste ananasplantages van wel 50 km lang. Maar 1 ding verandert er niet. En dat zijn de winterkleren van de mensen. Het is ook een beetje fris maar als het zonnetje doorbreekt dan voel je hem alsnog branden en wij willen dan juist laagjes kleding uit doen. 

Na een prachtige rit, waarbij we het laatste deel een gratis Afrikaanse massage kregen. Oftewel een niet geasfalteerde weg waarbij de auto een spelletje met ons speelde. Hobbel Hobbel Hobbel gat in de weg. 

Na een heerlijke lunch in buffetvorm gingen we snel door voor een afternoon gamedrive. De kinderen bleven bij Marja want het was echt wel een vermoeiende dag al. En wij gingen met zn zevenen in de twee auto’s waarbij het dak al open stond.

We hadden echt al heel veel geluk! We zagen binnen 10 minuten al een twee zwarte neushoorns. Hoe ongelooflijk speciaal is dit. Gerard en ik hadden de zwarte variant nog niet gezien. Het verschil tussen de witte en zwarte neushoorn zit hem niet in de kleur maar in hun kaak. De witte heeft een bredere kaak en de zwarte meer puntig. Neushoorn zijn sowieso een bedreigd diersoort maar de zwarte al helemaal. We zagen prachtige beesten. Zebra’s, nog een witte neushoorn, olifant!  En toen werd de ranger getipt. Er was een cheetah gezien. En die hadden wij ook allemaal nog niet gezien. Zoeken zoeken. En ineens lag hij in de verte bij een boom. Met onze telelenzen en verrekijkers hadden we hem prachtig in beeld kunnen krijgen. 

Met de traktatie op een prachtige zonsondergang reden we weer terug naar de lodges. We zijn aan het glampen. Een prachtige luxe tent met een uitzicht om van te dromen. Alle wildlife kan hier voorbij lopen. 30 meter van de tent. 

 

Foto’s komen later 🙂


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

One thought on “Kenia 2018 Dag 1 + 2