Kenia 26 juli Ol Pejeta 4


26 juli

Wij hebben heerlijk geslapen in een fantastische tent. Tent kan je het niet noemen. Een luxe lodge met een doek erom heen. Wat is het mooi en fantastische bedden. We openen de gordijnen en wat een uitzicht. Er lopen zebra’s langs. Pumba’s met hun staartje mooi recht omhoog. 

Na een heerlijk ontbijtje moesten we toch weer vroeg op pad. We gaan op gamedrive! En wederom hadden we weer geluk. Er zat een leeuwin in de bosjes. Maar echt zagen we haar niet. Ik had mijn telelens (150-600mm) in de aanslag en ineens kwam ze omhoog met haar kop met een schedel in haar bek. Zo ongelooflijk gaaf!!! Ik kon nog een stuk hersenstam herkennen en je zag nog een rij tanden.  Ze liep ook strak langs de auto. Echt een adrenaline moment! We hebben nog een zwarte neushoorn gezien in de verte en een witte neushoorn naast de auto. En dat maakt het verschil tussen de 2 neushoorns. De zwarte neushoorn is o.a agressiever en de witte neushoorn veel minder. Betekent niet dat hij minder gevaarlijk is. Hij kan nog steeds aanvallen. En vervolgens liep hij strak langs de auto. We moesten allemaal heeeel stil zijn en we genoten van zijn verschijning en hoe hij lichtvoetig voorbij liep ?. Hele grote groepen zebra’s liepen langs. Giraffes in de verte. Ondertussen wordt het landschap glooiend en in de verte bergachtig. Mount Kenya zouden we kunnen zien maar hij wordt de shy mountain genoemd. Hij verstopt zich graag in de wolken. We eindigen de ochtend bij een chimpansee sanctuary. De chimpansee’s komen hier niet voor maar Kenia heeft er geld voor en ruimte. De chimpansee zijn geen monkeys maar apen. Wij kennen dit verschil in beschrijving niet. Wij clusteren alles onder apen. De chimpansee’s lijken het meest op de mens. Ze kunnen kleur zien net als mensen.  Ze kunnen samenwerken. Qua DNA komt het voor 98% overeen met die van de mens en bloed is zelfs uitwisselbaar. Ze wonen hier in een heel groot gebied met hekken erom heen. Als toerist mag je hier aan de zijkant kijken en verder ze niet lastig vallen. Letterlijk aapjes kijken als je ze geluk hebt om te zien. Meestal is er sowieso 1 te zien. En dat is Poco en hij heeft showtjes moeten geven vroeger in een circus. Ook om op de foto gezet te worden. Hij wordt snel geagiteerd en dan gaat hij een showtje geven en met een tak langs het hek rennen. Mensen reageren hier dus blij op maar dit is eigenlijk best wel verdrietig. Hard praten raakte hij ook geïrriteerd van en ook van camera’s aangezien dat een slechte associatie was voor hem.  Het was niet per sé een hoogtepunt maar wel even goed om bewust te worden van het leed van wat er bestaat. 

Terug naar het hotel, lunch, slaapje, genieten van het uitzicht. 

Toen! Gingen we op de afternoon game drive. We gingen eerst naar een rhino sanctuary. Daar wonen gewonde neushoorns die niet meer terug kunnen naar het wild of ze leven daar beschermd ivm uitsterven. Eerst gingen we kijken bij Baraka. Een zwarte neushoorn, hij was 1 oog kwijt door gevechten met andere neushoorns en aan andere oog staar. We mochten hem voeren en aaien. Wat een gigantisch beest was het. En zo bijzonder om zo’n beest zo tam te zien.  Als mens ben je echt heel klein. 

Daarna gingen we naar een begraafplaats waar diverse neushoorns lagen begraven. Een tijd geleden was Sudan overleden. Dit was ook in Nederland op tv. Hij was de laatste Northern White Rhino. Zijn zaad hebben ze nog wel en hopelijk kunnen ze nog kleine Sudannetjes maken. In de sanctuary leven nog 2 vrouwelijke Northern white rhino’s samen met een zuidelijke want de noordelijke variant is een beetje zwak en zo kunnen ze elkaar beschermen en wie weet kan het noordelijke vrouwtje genoeg aansterkt voor een onbevlekte ontvangenis. Er zijn ook nog een paar andere vrouwtjes maar die leven in dierentuinen. 

Vervolgens gingen we weer op pad. Mensen hadden leeuwen gespot en Martijn had ze ook zien lopen. Martijn ziet sowieso ontzettend snel wildlife waar wij dan nog allemaal aan het zoeken zijn. Rondrijden. Zoeken langs de struiken, inmiddels waren we al met meerdere safari auto’s aan het zoeken, en toen gingen ze lekker geposeerd liggen op een zandheuvel. Alsof het zo had moeten zijn. We hebben hier nog echt een tijd staan kijken. Ze zijn zo mooi. Toen stopten we nog even bij de evenaar, selfies en foto tijd. En vervolgens zakte het zonnetje onder en werden we getrakteerd op prachtige kleuren aan de hemel. 

Daarna weer heerlijk gegeten om vervolgens nog een drankje na te doen op terras. In het donker kwamen jakhalzen nog even langs. En gingen we weer heerlijk slapen 

 

hieronder wat iphone foto’s  en waarom hij foto’s draait… geen idee ?


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

4 thoughts on “Kenia 26 juli Ol Pejeta