Kenia. 28 Juli. Birthday girl 2


Blog 28 juli

Vandaag ben ik 22 jaar geworden. Herinneringen als klein meisje komen naar boven waarbij ik   bijna altijd op vakantie jarig was. Ik mocht zeker 3 keer mijn verjaardag vieren.  Uiteraard al gefeliciteerd door de familie maar leukste verrassing was toch wel de giraffe,die stond te wachten net voor het ontbijtzaal. Na 3 lekkere likjes van de giraffe, selfies en de nodige foto’s moesten we toch gaan ontbijten. Ineens haalde iedereen zijn mobiel tevoorschijn want daar stond het liedje op, die ze voor mij gemaakt hadden. Iets met meisjes met rode haren, mijn nieuwe telelens, huis in krimpen aan de lek en afgesloten met happy birthday.  Nog cadeautjes gekregen ook.  Wat ben ik toch een bofkont. 

Wij zitten aan Lake Naivasha en dat is een ondiep zoetwatermeer. Het ligt prachtig in de Rift Valley met in het zuiden de vulkanische Mount Longonot op de achtergrond. De naam Naivasha is een verbastering van Masai Einaiposha wat rusteloos water betekent. De rivieren Gilgil en Malewa monden uit op de moerassige noordoever maar er is geen afvoer bekend. Waarschijnlijk blijft het water vers door een ondergrondse afvoer die uitmondt bij Lake Magadi. 

Wij maken een boottocht over het meer en zien de nijlpaarden lekker in het water rusten. We zien heel veel vogels waar onder andere veel visarends. Wat een prachtig mooi beest. Ze hebben ook een visje in het water gegooid en zo waren we getuigen hoe hij met zijn klauwen uit het water vist. 

Wij komen aan bij Crescent Island. Dit is eigenlijk een rand van een dode vulkaan. 

Er zijn meerdere films opgenomen op dit eiland waarbij ze dieren hebben verhuisd. Out of Africa is hier onder andere opgenomen. Zo kan je hier op deze specifieke dag giraffes, zebra’s, gazelle’s, nijlpaarden, vogels, Brederoo’s, Wisselo’s, Reitsma’s en Brinkmannen tegenkomen. Laatste 4 genoemde diersoorten zijn een specifieke vorm van Homo Sapiens.

Na een heerlijke wandeling van ongeveer 1,5 uur gingen we weer terug naar het bootje. Klein ritje op de boot terug waarbij we iets harder gingen dan de heenweg en waar we lekker konden afkoelen door de opspetterende druppels. 

De temperatuur is al iets anders dan bij Sweet waters. Het is nu 26 graden overdag en het zonnetje is genadeloos waardoor sommige mensen iets waren verbrand. 

Terug bij het hotel konden we gelukkig weer eten. Kijk, we eten maar 3 keer per dag….. Dus daar kijken we met z’n allen zeer naar uit. 

Na een heerlijke lunch hadden we lekker vrij. Wij hebben nog heerlijk gezwommen, terwijl je weet dat wild in de buurt is. En na een middagje relaxen, foto’s maken, beginnen we de avond met een gezamelijk borrel bij de bar. Dit is een terugkerend fenomeen geworden waarbij goede gesprekken worden gehouden onder het genot van een wijntje. Geer en ik kiezen af en toe voor een biertje. Wij namen nu dubbel bock van de tap. Supertof. Ondertussen was er een gitarist die voor de entertainment zorgde.  Een hele fijne stem, goed gitaarspel. En zo hebben we o.a. Jambo en Malaika meegezongen. 10 meter achter ons een open haard. Het was echt een hele fijne avond met gelukkig nog wel een maaltijd aan het einde. 

Een verjaardag om nooit te vergeten

 

(internet is inmiddes erg traag geworden. Foto’s uploaden is niet mogelijk)


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 thoughts on “Kenia. 28 Juli. Birthday girl