Noosa National Park… Laatste dag :(


Vrijdag. Datum is stom. Voetenstampend als een kleutertje ?

Wij hebben heerlijk in onze studio geslapen. Koffers al een beetje ingepakt. Alles logisch neergezet. Op naar Noosa National Park. Het is 2 uur rijden en hier wonen 30 koala’s.

Onderweg zien we onze eerste wilde kangoeroe ?. Ik was helemaal lyrisch. Gerard!! Stop!!  Kangoeroe!! Midden op een provinciale weg. Maar er is toch niemand! En het grappig was. De beesten zijn nieuwsgierig. Keken ons ook echt aan alsof wij ook een toeristische attractie waren. stop!! Een mens!! En zo hebben we veel kangoeroes gezien. Zooo leuk. Aangekomen bij NP zei al een mevrouw hij het informatiepunt dat gisteren geen een koala was gespot helaas maar het is walvissenseizoen dus ze komen dichtbij. Nou !! Hop daar gingen we. Totaal 6 km gelopen en maar naar boven kijken. Zoekend naar sporen zoals krassen die ze maken als ze naar boven maken en als je een sterke eucalyptusgeur ruikt, dan heb je een extra grote kans dat je ze ziet. En ondertussen op de zee letten dat je niks mist. Zwaar werk zo toerist zijn.

Uiteindelijk kwamen we uit bij Dolphin point. En we hebben zoveeel walvissen gezien. Overal zagen we de ‘pufjes’. Op een gegeven moment zagen we dolfijnen en 3 walvissen samen gingen de baai in. 1 kleintje tussen 2 grote. En nog 2 grote splashjes gezien. Waarbij 1 op de foto in de verte. Het is dat je het moet weten wat het is. Maar serieus wat een ervaring.

Ik heb er zeker 30-45 minuten in de brandende zon gestaan. Het was echt mooi. Ik kon nog uren kijken. Iets verderop zagen we een monitor lizard. Groot beest, zat een termietheuvel leeg te vreten. Het was echt een leuke warme wandeling. Prachtige stranden. Prachtige mensen. De oooh en de aaah momentjes waren niet aan te slepen. Maar druk!!! Maar wel lokalen die daar blijkbaar allemaal even gaan sporten. Het is een redelijk smal pad en iedereen maar hardlopen. Idioten ;).

Misschien de volgende keer maar later gaan ipv 8:45. Helaas geen koala hier gezien. Oftewel. We komen terug. En dan in het zuiden haha 2019 reserveren we voor the ocean road oa :).

Toen was het tijd voor de lunch en moesten we langzaam aan richting Brisbane gaan wat nog 2 uurtjes rijden was. We namen een kleine detour en belandde op de Steve Irwin Highway. En reden langs de Australian Zoo. Opgezet door Steve. Giga duur voor de korte tijd die we hadden maar ik had op de navigatie gezien dat er een wildlife hospital zat. Dus we zijn daar naar toe gegaan en we konden een sneak peak route doen. Oftewel langs de OK. Broedkamer, kamer met allemaal kooien en een tuin.

Op het bord stond wat er allemaal aanwezig was en 90% was ‘hit by car’. Dat is niet gek aangezien je door alle nationale parken gewoon snelwegen hebt. Wel de beroemde waarschuwingsborden.. maar soms kunnen de mensen er denk ik weinig aan doen. Achter het glas was er een klein eucalyptus boompje in een soort afgezet hokje. En ik dacht serieus dat er een knuffelbeer in zat. Maar het was een mannelijke koala met een gebroken arm waar hij een externe fixateur in had en een gebroken oogkas. Zo zielig

In een ander hokje zat een koala (konden we niet zien omdat er een doek voor hing) maar die had gebroken bekken, verbrijzeld kopje, interne bloedingen. Waarschijnlijk proberen ze zo’n beestje goed op te lappen en dat ze dan evt nog een fijn leventje in de zoo hebben.

Toen was het echt tijd om de camper naar Apollo te brengen.  We hadden net als de vorige keer van Alice Springs naar Darwin ook niet het schoonmaakpakket genomen al was het nu wel wat goedkoper. We stonden gisteren dus bij een Studio. Geen elektra. Geen waterkraan om de buitenkant schoon te maken. Dus we dachten. Ok. We betalen wel alsnog de schoonmaakkosten. We hebben de binnenkant nog wel gepoetst. Maar verder niet de buitenkant en die was goor. Hahaha watertank was leeg, accu van het woongedeelte zeg maar was nog steeds leeg. En het was geen probleem. Geen kosten verder. Al good. Met 15 min stonden we redelijk verbaasd weer buiten. Prima. Toen kwamen 2 mensen naar ons toe. Of we een taxi wilden delen. En het waren Nederlanders. Verrassing! Wij vonden het prima. Het was nu 11,50 ipv het dubbele. Maar het moest wel een kleine taxi zijn. Zaten wij met een koffer op schoot. Hahaha. Gelukkig was het maar een korte rit.

Het is nu klaar. We gaan het zo gigantisch missen. Het gevoel, sfeer, no worries meeroepen als een echte local..verkeerdsborden met trivia erop want dan rij je jezelf minder snel dood. De mooie verkeersborden met diertjes erop. Mooie stranden, kempie 1 en kempie 2. Het kamperen, de Bundaberg (gemberbier) en de leegte hier.

Oftewel wij gaan ozzies worden.

Maar eerst veel napret met heeeeel veel foto’s van mijn nikon. Ik heb niks uitgezocht. Alles lekker op mn sd kaartjes gelaten. Rond de 160 gb. Heb genoeg te doen. En als eerste de server thuis reanimeren ;).