Workman Beach & Rainbow beach


Woensdag datum onbekend 😉 (we ontkennen dat het einde van de vakantie nadert)

Vandaag hebben we een luie dag. We zijn al wel vroeg wakker en lekker ontbeten. (3 dagen voor vertrek superlekker brood ontdekt wat we netjes invriezen omg we zijn zoo Dutchie) We gaan wandelen. Eerst naar een uitkijkpunt over Workman’s beach. En het is eigenlijk al flink warm. We lopen terug op de camping en er is een beter plekje beschikbaar gekomen, dus we hebben de camper verplaatst. Daarna nog een wandeling naar een ander strandje. Zoo mooi. En er was niemand!

Terug naar de kempie2. 10:00 koffietijd. Daarna naar het stadje 1770, ook weer naar een uitkijkpunt waarbij je uitkijkt naar Agnes water en aan de andere kant op een baai waarbij het lijkt alsof we op de landelijke versie van Whitsundays kijken. Ik krijg het niet mooi op de foto maar weer van die stromingen waarbij het zand mooie vormen aanneemt. Het is niet zo sprookjesachtig als bij Whitsundays maar wel mooi. Stadje heet Seventeen Seventy. En de rode draad over mijn blogjes over de oostkust gaat met name over dhr Cook. En hier was James dus aan land gegaan op 24 mei 1770.

Daarna tijd voor een boodschapje bij de spar en we hebben lokaal bier gehaald. We zijn verdrietig en het einde van dit sprookje is in zicht. Dus we hebben recht op duur bier haha. We hebben een gevarieerd bierpakketje gekocht wat in een dorpje verderop is gebrouwen. Het is Baffle Beer uit het dorpje Baffle Creek. Het is echt bijzonder bier.

We hebben Weizen, the australian way. Dark Ale. Capricon , rookbiertje. Niet ons ding. 1770. Moeten we nog proeven. Bavarian Helles. Was erg lekker, zeker voorbij de bbq.

S’middags hebben de hele middag op het strand gehangen. We hadden een zak ijsklontjes gekocht. In de emmer gedaan met alle drankjes en paar biertjes. Stuk fruit Paw Paw. Zusje van de papaya denk ik. En met 100 liter factor 50 hebben wij zo ontzettend goed vermaakt. De golven zijn hier best hoog en we hebben als kleine kindjes er in zitten duiken. Er waren niet veel mensen op het strand maar zelfs de oude(re) mensen gedroegen zich als kindjes in het water. Afwisselend met insmeren, drankje, zwemmen, biertje, insmeren, zwemmen etc hebben we ons uitstekend vermaakt.

We staan op een hele simpele camping maar juist hier houden we van. Het is een duidelijk systeem. De ranger loopt 3 keer per dag een rondje en kijkt of er nieuwe mensen zijn en dan moet je betalen. 9,20 per persoon. Toiletten zijn schoon en er is altijd papier. Er 1 douche en die is koud. En hij is open. Veel mensen douchen daar in hun zwemkleding. Maar goed. Als je als een klein kindje in het water zit te spelen met flinke golven dan komt er op veel plekken zand. Dus ik dacht boeiend ben al the way gegaan en Gerard ook ?. Ik had hem eerst nog wijs gemaakt dat het water lekker warm was hahaha.

Onze luie dag houdt nog niet op. We gingen bbqen. Veel vleesch op verzoek van Gerard. Je hebt hier openbare bbq’s. Op de achtergrond zie je de zee, veel schaduw. We hadden 4 sate’s en 5 worsten voor 2 personen. We hadden alleen niet door dat er twee lagen worst in de verpakking zat. Dus dat was dus heeel veel vleesch.

Donderdag. Datum nog steeds onbekend. We zitten in de ontkenning.

We zijn verdrietig. Laatste 48 uur is allang ingegaan. Het voelt niet goed. We maken grapjes. Gerard zn kwallensteek mogen we niet mee vliegen. Ik heb een peesje opgerekt in mn pols. Kan ik ook niet mee vliegen. Het voelt echt ruk om weg te moeten.

Na een wiebelige nacht is het tijd voor ontbijt. Brood uit de vriezer….. is wel koud maar niet meer ontdooit. Hmmmm accu leeg. Tsjah. Niet aangedacht. We wisten het wel maar na 4 dagen zonder stroom moet hij weer even opgeladen worden.. zelf hebben we niet zoveel behoefte aan stroom. We zijn gewend geraakt aan het basic leven. Hehe

We vertrekken vandaag al een heel kleine beetje richting het zuiden.. richting Brisbane. Via hervey Bay naar rainbow beach.

Herveybay was erg mooi. Een wind! Wow.

Rainbow beach. Ooooooh een plaatje

14 km lange strand. 

De route er naar toe was ook weer zo mooi. 

Na de lunch gingen we een kampeerplekje vinden met stroom! Eerste camping. Niks beschikbaar en zo hadden we weinig keus. We zagen al veel kampers bij hostels staan. Wij slapen nu in een studio. Woopwoopp. Met koelkast woehoe. Prima alternatief. Nog even 1 goede nacht voordat we naar huis gaan (echt mijn vingers trillen gewoon bij deze laatste zin)

We gingen snel door want we wilden wandelen hahaha. Ach wat burgelijk.

Bij Rainbow beach heb je een gigantisch duin/zandberg. Het heet Carlo Sandblow. 15 hectare groot. Het is een zandmassa wat door de wind bij elkaar is geblazen.

Vervolgens een grote wandeling over het strand. Het strand heet rainbowbeach. Is dus erg lang, ruige zee ervoor, haaiennetten in de verte. De naam komt van de regenboog gekleurde zandduinen. Er zijn veel kleuren zand en die komen van het hoge gehalte mineralen.

Zee had heeerlijke golven. We hebben er weer als een kindjes erin gespeeld. Ze waren echt gigantisch en een goeie stroming te voelen. Zand onder je voeten werd echt weggezogen. We hebben netjes tussen de vlaggetjes van de lifeguards gezwommen. Ik deed net alsof ik verdronk maar de lifeguards waren er maar tot 17 uur en het was al iets later.  Hahaha

Inmiddels hebben we een fonds opgezet.

GeerenJo emigreren naar Oz. Wilt u doneren laat het even weten.