Zuid Afrika 6/7 mei


6/7 mei

Hoi!

Vanochtend zijn wij om 10 uur geland in Johannesburg in Zuid Afrika. Wij hadden een kleine overstap in Parijs en daarna mochten in het grootste passagiersvliegtuig namelijk de A380. Wat een groooooot vliegtuig. Toerist Jo ging natuurlijk meteen foto’s maken en  de steward zei al meteen, loop meteen door naar boven, nu mag je nog even rondneuzen. Leuk! Met een mooi verlichte spiraaltrap zijn wij even boven bij de elite klasse wezen kijken om vervolgens weer aan te sluiten bij het klootjesvolk. Toen we boven Zambia vlogen, zagen we al veel watervallen. Erg gaaf. Vliegtuig had ook allemaal camera’s aan boord en kan je dus meekijken tijdens het landen en opstijgen.

Om 10 uur zijn we geland. Wij hadden van te voren bedacht, rond 11 uur zijn we door de douane heen. Daar staat de meneer op ons te wachten. 1,5 uur autotraining en het nodige papierwerk. Whahahaha. HALLO!! Je bent in Afrika. Relax !  Om half 12 zei de meneer tegen ons, toen we 45 min aan het wachten waren. Nog 10 minuutjes , met een knipoog. Oftewel een uur later gingen we naar de autoverhuur. Ga lekker zitten, er komt zo iemand jullie helpen. Samen met een Duits stelletje gingen we zitten, een tijdje later gingen we met zn allen papierwerk doen. Even kopietjes van de rijbewijzen maken en het eea regelen. Ondertussen zaten wij daar relaxed 45 min te wachten zonder dat je het idee hebt dat er iets gebeurd. Duits stelletje kon ons heel veel tips en tricks geven want zij hadden ons manier van kanperen al vaker gedaan in Namibie dus het was wel een gezellige bedoeling :).

Vervolgens kregen we de training. Woehoe! Wij waren professionals volgens de meneer ?. Hij heeft ons laten zien hoe we de auto uit modder kunnen krijgen. Etcetc. Erg leuk. Half 3 gingen we nog even snel naar de winkel. Bier halen en simba chips! oa. En om 15:00 gingen we rijden! 400 km dus we kwamen net in het donker aan bij Alkaar. Rond 17:00 ging het al schermeren en rond 18:00 was het donker. Waanzinnige route met de gekste dingen! Mensen zitten naast de snelweg, steken over. Heel veel mensen hebben 6 matrassen op t dak. Of ze hebben andere zooi mee.

Laatste gedeelte van de route was echt zo mooi. Zo onverwachts eigenlijk. Echt al tussen de bergen gereden en bergmeren gezien. Er hangen hier ook dreigende wolken maar we hebben het droog gehouden.

Onderweg moesten we nog even contacten met de b&b over hoe laat we zouden arriveren. We kwamen in het donker aan om 18:15. We hebben een upgrade gehad. Zitten in een huisje. Wij hebben een cadeautje gehad van de reisagent omdat we weer met Riksja reizen. En tafel was gedekt. Hoefden alleen maar te zeggen hoe wij het vlees wilden eten en met een half uur stond er serieus fantastisch voedsel op tafel. Vlees was zo lekker,zo mals , zoveel !

Maar goed. Wij zijn kapot. Alle foto’s zijn afkomstig van mijn iphone. Morgenzal daar verandering in komen.