Zuid Afrika 8 mei


Daar zijn we weer. Wat was het weer een vette dag.

Vanochtend werden om half 9 bij het ontbijt verwacht. Samen met de Afrikaanse eigenaren en een Nederlandse stagiair. We hebben fantastisch ontbeten. Gebakken eitje, fantastische bacon, gebakken tomaatjes met rozemarijn, toast, fruit met kwark en nog meer fruit. Heel goed begin. Wanda (eigenaresse) excuseerde nog voor de honden vannacht want die hadden geblaft afgelopen nacht. Gerard had er lekker doorheen geslapen en ik had het ergens in de verte gehoord. Geen probleem. De honden hadden geblaft omdat dan de nijlpaarden lang de hekken lopen. Vervolgens moesten wij onze kaarten op tafel leggen en gingen zij ons tips en tricks geven. Waar kan je rijden, waar kan je niet rijden. Waar moet je je vlees verstoppen en waar moet je je fruit verstoppen als je door een mond-en-klauwzeercontrole gaat (of gewoon niet meenemen).

 

Vervolgens gingen we nog even goed boodschappen doen in Nelspruit. We hadden ook hiervoor tips gekregen. We moesten naar 1 winkel gaan, nergens anders. Hier konden wij ons helemaal uitleven. Daar waar ze vlees vacuum verpakken etc. En het was een mooie supermarkt. En ze verkopen zoveel lekkers. Ongelooflijk. Een pakje vlees… Een pakje.. whaha. Een pak vlees, voor 1 persoons kom je ze niet tegen. En minimaal vanaf 400 gram. Helemaal ons land! Het viel wel op dat hier alleen maar blanke Afrikanen rondliepen. Toch nog apartheid? Of kom je hier alleen als je veel geld hebt. En boodschappen was totaal niet duur voor ons. Flink boodschappen gedaan, water, vlees (Struisvogel) , brood, boter, kruiden , biltong van een springbok, anti muggen spullen, kaarsjes, beleg op brood, groente, fruit, afwasmiddel, afwasborstel, wc papier J. Flinke tassen vol en het was omgerekend nog geen 30 euro.

Daarna gingen we echt rijden. Ik mocht vandaag rijden. Gister mocht Gerard voor het eerst links rijden dus ik kon het een beetje van hem afkijken. Hoe vaak wij de ruitenwissers al aan hebben gedaan i.p.v. richtingwijzer. Zo grappig. En we rijden in een (voor mij) grote auto. Beetje oude dieselmotor zit er in. Als zou de stuur aan de andere kant zitten, dan zou het schakelen al even een omschakeling zijn. Dus nu alles andersom. Maar het gaat eigenlijk heel goed. Het levert gewoon soms grappige momenten op J.

Wij hebben de panorama route gereden. Met God’s view en Blyde rivier/canyon. Het is de derde grootste canyon van de wereld. Het is zo’n fantastische route, zo ontzettend mooi. Wij hadden geen idee dat dit ook Zuid Afrika kon zijn. Groene bergen. Sterker nog, bij God’s view zit een route naar een regenbos! Wij waren zo ontzettend verbaasd. En inderdaad, het rook en zag eruit als de regenbossen in Costa Rica. Pittige wandeling maar je wordt zo beloond met prachtig uitzicht. Bij Blyde Canyon zijn wij nog gefilmd. Waren ze daar een clip aan het opnemen van 1 of andere Afrikaan met het nummer Halleluja. Super hard stond dat aan, en serieus, ik krijg dat nummer niet meer uit mijn hoofd. Hallleeeeellluuuujaaa. Staat daar een donkere foute meneer in een foute paarse jurk en dan met een camera ploeg. Hilarisch. En toen zagen we ineens apen! We bleven hier te lang bij hangen. Volgende uitsigtpunt (afrikaans) was al gesloten. Ja het ging om 17:00 dicht en wij stonden er om 16:45. Oke aan de late kant. 😉 Het is allemaal zo mooi en dan moet je ineens nog opschieten ook.

Nu staan we op een camping. Met zulke mooie sterren. Het is ongelooflijk.Vandaag was een bewolkte dag. Maar het is nu helder !! En ik heb de melkweg al gespot 😀

Hieronder even een kleine selectie van alle foto’s in willekeurige volgorde. (waarschijnlijk komen niet alle foto’s door, internet werkt niet snel en ik ga lekker offline)

DSC_4297DSC_4282DSC_4262DSC_4237DSC_4232DSC_4230DSC_4188DSC_4155DSC_4152DSC_4131DSC_4112DSC_4111DSC_4105-2DSC_4073DSC_3992DSC_3980DSC_3970DSC_3904DSC_3835